Save the Planet

Posted: 29 Martie 2010 in bogdanice
Etichete:, , ,

‘cause sunt decepţionat de receptivitatea cu care românii au reacţionat la chemarea planetară de a salva ce a mai rămas din Pământul strămoşesc, lăsat nouă moştenire de ăi bătrâni, am decis ca – unilateral – să depun eforturi personale pentru a remedia situaţia.

Că ca să nu fiu considerat ipocrit de către cei cu vedere mai profundă, am elaborat un plan cu bătaie lungă şi spectru larg în vederea economisirii resurselor terestre. Paşii pe care îmi propun să-i urmez sunt doar cei la care mă pot gândi în acest moment, dar planul poate suferi modificări şi se poate perfecţiona pe parcurs. Orice sugestii sunt binevenite, iar eventualii adepţi vor fi primiţi cu bucurie.

So, planul elaborat a fost afişat la mine acasă cu litere mari pentru a putea fi văzut, însuşit şi executat. El conţine următoarele:

 • Reutilizarea hârtiei igienice care, din fericire, e prevăzută cu două feţe. Propun rularea ei imediat după prima folosire pe un tub de rezervă în aşa fel încăt să asigure confortul secundei utilizări.
 • Trasul apei doar în caz de maximă necesitate şi, în nici un caz, la mai puţin de 5 incursiuni pe closet. În caz de certificat medical de cufureală se admite trasul apei mai frecvent.
 • Spălatul trebuie executat cu maximă atenţie şi minimum de consum de apă; în acest scop se recomandă evitarea zonelor care, oricum, se murdăresc repede (subţioare, picioare, urechi, subunghii, dinţi, etc.) sau a hainelor supuse aceluiaşi proces de murdărire continuă (ciorapi, maieu, chiloţi, etc.).
 • Utilizarea numai a factorilor de spălare tradiţionali/naturali/ecologici gen săpun de rufe făcut în curte cu sodă caustică şi grăsime din porcul de Crăciun. Trebuie să fim siguri că săpunul n-a fost testat în prealabil pe animale.
 • Scoaterea siguranţei de la intrarea în apartament îndată ce lumea merge la culcare pentru că nu se justifică consumul energetic pe timpul nopţii. O incursiune la budă se poate aranja cu o lumânare care trebuie să stea obligatoriu la capul patului. Acelaşi lucru se face atunci când ultima persoană pleacă de acasă. Nu uita Electrica!
 • Închiderea luminii şi oprirea completă a aparatelor electrice la ieşirea din cameră. Stand-by-ul trebuie uitat pen’că se consumă. A nu se uita scoaterea din priză a frigiderului la ieşirea din bucătărie.
 • Debranşarea de la reţeaua de termoficare. Respiraţia e suficientă, iar haine groase are toată lumea. Aşa eviţi să mai plăteşti şi la întreţinere. Doamne fereşte de calorifer electric.
 • Un nu hotarât hainelor de blană pentru că toată lumea ştie că sunt sacrificate animale care suferă.
 • Eliminarea aerului condiţionat, ventilatoarelor sau altor chestii similare. De evantai n-ai auzit?
 • Nu cumva să utilizezi apă pentru spălat vesela. Se poate linge frumos sau se foloseşte o bucată de pâine. Trebuie avut grijă la linsul tacâmurilor. Cuţitele pot fi periculoase.
 • Gazele se folosesc foarte rar. Se recomandă o mică vatră pe balcon în care se pot arde uscăturile din spaţiul verde din jurul blocului pentru a pune de o supă.

Aştept şi ideile tuturor celor care au mai multă imaginaţie ca mine. Acu’ mă duc să dorm că tocmai s-a schimbat ora si nu m-am acomodat încă.

Sting lumina, pa!

Anunțuri
Comentarii
 1. Escu spune:

  hahahhahahha… Ramane sa ne mutam tot in pesteri, ne apucam de vanat si pescuit…si asa salvam pamantul. O sa fie la pamant… cacalau!

 2. rontziki spune:

  Absolut off topic:
  De azi inainte adresa de web a blogului meu este:

  http://www.rontziki.ro

  Am rugamintea sa o inserati pe aceasta in blogroll, este ultimul rebranding 🙂

 3. Thornofrose spune:

  Esti fenomenal, rad cu lacrimi 😆 .Nush daca as mai putea adauga ceva ; poate doar sa folosim frunze in locul hainelor care sunt.. ”toxice” .Da’ nu merge nici asta ca e antiecologic 😆 .Bravo, ca de obicei esti un hot de zambete. Zi faina sa ai! 🙂

 4. Aimee spune:

  Ce sa mai adaugam la lista ta cand e asa totala si haioasa, hm? 🙂
  Eventual..
  – hartia igienica dubla care se poate despica precum firul de par si se poate folosi de 4 ori
  (2 pe fata, 2 pe dos)
  – apa nu se trage, se impinge; iar daca sunt probleme la faza asta, se poate folosi seringa sau pipeta : 2-3 picaturi de 3 ori/ zi
  – pentru capitolul spalat ne putem lua o pisica – poate ne linge si pe noi (la leu nu ma risc totusi, desi are limba mai mare, deci productivitate mai buna, la o adica)
  – un alt factor de „spalare” ar putea fi unul chimic : acidul clorhidric, sulfuric sau oricare altul, la alegere, bineinteles, in functie de preferinta – e o operatiune care prezinta avantajul ca se practica doar o data..si atat!
  – oprirea curentului prin neplata; putem planta pe alocuri in apartament muschi si licheni; o harta si o busola sunt oricand binevenite
  – donarea aparaturii electrice si electrocasnice nu stim cui din moment ce intreaga planeta e pusa pe economie; eventual la fiare vechi in scopul reciclarii – poate vor deveni sacose intr-o buna zi cu care oricum nu vom avea ce cara, deci le vom da tot la reciclare si uite asa se mentine circuitul in natura (deja ma simt mai bine..)
  – un NU hotarat animalelor cu blana pentru ca stim ca se sacrifica productia de haine din acelasi material
  – daca nu aveti evantai, suflati cu putere, cat va tin plamanii – daca nu reusiti altceva, macar lesinati si nu va mai ganditi pentru o perioada la cum sa salvati Planeta..

 5. Saturnianul spune:

  O altă măsură pe care ar trebui s-o iei e reducerea la minimum a noxelor emanate prin procesul de respiraţie. După cum ştii, la expirare dăm afară dioxid de carbon care contribuie masiv la reducerea stratului de ozon. Eventual, nu mai respira deloc 😆

 6. cdmitroi spune:

  e, ia dacilea un paste (ctrl+V) de la un comentariu cdmitroiesc la invitatia lui Lutic(iar Lutic 😉 )minunat, exact la ora aia voi aprinde toate becurile din casa, voi deschide toti consumatorii electrici, voi vorbi la telefonul mobil executand o convorbire pe fix, o sa dau drumu la caloriferul electric, o sa dauu drumul la masina de produs aer conditionat, pornesc masina de spalat vase si cea de rufe, asta numai asa, de rau, ca pamantul nu tine cont de ora mea si ma sufoc grozav.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s