Gânduri sterile

Posted: 26 Noiembrie 2009 in bogdanice
Etichete:,

Pe de o parte, Ceauşescu e pomenit că a făcut mai mult decât toate javrele astea la un loc. Pe de altă parte, urlăm că vrem să scăpam de comunism şi comunişti.

Milităm pentru obligativitatea votului pentru a minimiza efectul fraudelor, dar votăm scăderea numărului de parlamentari şi Parlament unicameral.

E ireal totul. Ne contrazicem la fiecare pas. Nu văd nimic coerent în jurul meu şi nici eu nu sunt coerent. Suntem nemulţumiţi, iar degringolada iscată de nemulţumirile noastre ne duce într-un vârtej imbecilizant în jos.

Suntem marionete în mâinile altor marionete, iar toate aţele sunt ţinute de lăcomie şi trufie – primitive amândouă. Ne lipseşte orice urmă de subtilitate sau rafinament. Şi când minţim, o facem cu grosolănie şi lipsă de talent.

Nu mai avem bun simţ pentru că nu suntem mai buni şi orice simţ ne este atrofiat. Singurele trăiri de care suntem capabili sunt foamea şi isteria adrenalinei.

Ne furăm căciula singuri şi urlăm că suntem furaţi. Nu avem puterea să recunoaştem că am greşit şi – cu atât mai puţin – să învăţăm din greşeli.

Suntem puşi să alegem între un măr stricat şi viermele care strică mărul. Poate vom ajunge să mai trimitem un român în cosmos, dar trebuie neapărat să semnăm un acord întru scoaterea României din criză. Fără acordul ăsta nu o scoatem. Cuvintele sunt goale de conţinut pentru că nu le folosim să pentru a avea un sens. Trebuie doar să sune.

Videanu dă glas cu nesimţire celui mai mare adevăr posibil în legătură cu noi, dar îl plasează greşit în timp. „Politica bunului simţ s-a încheiat” – asta declară el. E drept, doar că s-a încheiat cu mult timp în urmă.

Nu te poţi detaşa de toate astea. Nu poţi să declari că eşti detaşat dacă înoţi în hazna şi de abia ţii nasul la suprafaţă. Mai mult, degeaba îţi exprimi nemulţumirea. Degeaba te plângi că pute, pentru că şi tu defechezi în aceeaşi hazna, iar rahatul tău pute la fel cu al celorlalţi.

Ne merităm locul în istorie şi ne îngropăm în el. Cu Parlamentul nostru unicameral cu tot.

= Nu vroiam să scriu despre politică, dar cineva m-a incitat, iar comentariile de la el m-au iritat. =

Anunțuri
Comentarii
 1. Escu spune:

  rabdare..or sa treaca toate…

 2. Saturnianul spune:

  Nu văd unde e contradicţia între obligativitatea votului şi reducerea numărului de parlamentari. Ce-are sula cu prefectura. Şi nu văd ce e în neregulă cu reducerea lor. România are Parlamentul aproape cît congresul SUA. Şi ăia sunt 300 de milioane.

  În 20 de ani de democraţie eu am constatat o chestie. Că la noi nu e valabilă sub nici o formă zicala „unde-s mulţi, puterea creşte”. La noi, unde-s mulţi, creşte haosul. Trist dar real.

  Partea proastă că în ţara asta de nemulţumiţi înotători în hazna, niciodată nu suntem mulţumiţi: cînd nu se face nimic, vrem să se facă ceva. Cînd se face ceva, orice ar fi, nu ne place şi urlăm că mai bine nu se făcea nimic.

  • bogdanic spune:

   Sula si prefectura au pana la urma legatura. Pentru ca, dupa cate vaz eu, matale esti adeptul unui regim dictatorial. Unde-s multi creste haosul? Sa punem doar unul, atunci. Sa hotarasca el. Putem crea si un parlament marioneta de 25 de persoane care sa poata fi manevrat usor. Cheltuielile, in cazul asta vor fi mai mici. Si ce avem nevoie de atatea partide? Unul ajunge. Sau nici unul. La ce-s bune?

   Cand nu se face nimic suntem nemultumiti. Cand se face ceva suntem nemultumiti.
   Poate, daca s-ar face ceva BINE!!!!! am fi ceva mai multumiti. Ceva care sa aiba efect. Nu cativa kilometrii de autostrada fara scop. Nu trimiterea unui roman in cosmos.

   • Saturnianul spune:

    Cînd 470 de oameni nu hotărăsc nimic sau nimic BUN, precum ai zis, cînd o instituţie fundamentală a statului precum Parlamentul e transformată de reprezentanţii ei într-un talcioc politic de 20 de ani, tind să cred că la noi unde-s mulţi chiar creşte haosul. O demonstrează clasa politică la teve în fiecare zi. Nu pot avea o gîndire coerentă nici măcar în privinţa gogoşilor pe care să ni le mai servească.

    300 de parlamentari se pot împărţi foarte bine între două camere. Nu doare, garantez. Decît la buzunarele tăiaţilor de pe listă, poate.

 3. cdmitroi spune:

  Extraterestrule pe Saturn nu e domne guverne si parlamente dar ţi zic eu, referendumul a fost o harneală aruncata în ochii nostrii ca asa e mai bine dar:
  1. UE cere Parlament bicameral (2 camere, un fel de apartament cu 2 camere)
  2. dansul vrea sa desfinnteze Senatul. Aia sunt 137, iar presedintele Senatului e al 2lea om in stat. Ups, are concurenta.
  3. revenim la marea adunare nationala
  4. Referendumul e o mizerie aruncata la cacealma pentru noi, prostimea.

 4. Saturnianul spune:

  Din 27 de state membre UE, 15 au parlament unicameral. Printre ele, Danemarca, Finlanda, Germania, Suedia, Portugalia, Luxemburg. Vreau şi eu „dictatură” ca în ţările.

  Politicienii mioritici vînd gogoşi scoţînd la înaintare directivele UE atunci cînd îşi văd interesele ameninţate. Iar noi punem botul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s