Rezumat

Posted: 5 August 2009 in bogdanice, De pe net
Etichete:, , , , , , ,

S-a cam aşternut liniştea. Pe ici pe colo câte o mişcare timidă, semn discret al existentei spiritului viu sub crusta de moleşeală, oboseală, plictis, rutină epuizantă sau – în cel mai bun caz – relaxare totală în vacaţă.

Nici eu nu fac excepţie. Aştept vacanţa cum n-am mai aşteptat-o de mult. Şi încerc să pun totul în ordine cu avântul melcului pornit spre iarbă verde. De citit – mai apuc să mai citesc, de comentat – mai arunc o vorbă ici-colo, de scris – ma „gâdilă” o lene… Nu-i numai căldura de vină. Ci sunt toate la un loc. Mai uşor să pui o poză…

Fac un mic rezumat la blogurile ce îmi sunt mai la îndemâna (ordinea e aleatoare):

 • Aimee s-a dus pe baltă. N-a mai scris de o lună şi ne face să credem că a ieşit pe mare în cursă lungă. Oare cum e să pescuieşti pe mările din vest?
 • Lolissima, dimpotrivă, s-a dus în creierii munţilor să se ascundă de căldură. Ne ameninţă, ca Terminator, că „ail bi bec”. Munceşte şi petrece la aer rarefiat şi o înţeleg.
 • Mihai dă cu târnăcopul pe malul mării în ţări străine. Şi duce dorul vieţii de acasă. Când mai prinde un strop de net, mai bagă un ochi.
 • Mitroi continuă să dispere, dar o face rar. Acu’ e prins în nişte proiecte şi pare că i-a picat ceva cu tronc. Să fie primit!
 • Escu s-a săturat şi s-a saturat. Io aştept impresii de la nunţi/botezuri/cumetrii, că slipul stă încă nefolosit. Doar şi-a scurtat pantalonii de două ori şi să rămână mireasa nefurată?
 • Sufleţica a plecat în concediu. N-a spus unde, dar nu cred că e la munte. Prevăd o criză la întoarcere. Dacă se mai întoarce. Am io grijă să o enervez.
 • Rose e moleşită de căldură, dar şi de inactivitatea din jur – îmi pare. Se înviorează repede când găseşte subiecte. Aş mai zgândări-o dacă nu mi-ar fi neuronu’ amorţit.
 • Lia pare să fie excepţia. Deşi susţine că e confuză, obosită şi moleşită – trage nişte posturi lungi, frate! Oare cum o fi când e odihnită şi plină de energie? Săracu’ gagic!
 • Moto-Lia a fost/este în concediu. Şi sparge la nervi. Şi am senzaţia că are destui. Cioburile aduc noroc, se zice…
 • Saturnianul încearcă să înţeleagă sufletul uman. E ceva amar în modul lui de percepţie. O fi de la lipsa de heliu?
 • Rontziki face cronică de film şi ascultă muzică. Pot să spun că personajele din Mere Roşii nu sunt chiar atât de utopice. Ştiu asta.
 • Hime scrie. Dar pune sare pe rană cu bikini şi caravane. Aşa că nemulţumirile ei în legătură cu nivelul chat-urilor trec chiar neobservate… Back to bikini şi tatuaje, please!
 • Hubba Bubba şi-a luat rămas bun. Poate-i voi putea da un cot în stomac atunci când voi avea putere să mişc cotul proprietate personală.
 • Some child a fost la bălăceală, dar s-a întors la scris. Şi doreşte confirmări – cum stă bine unei fete îndrăgostite.
 • Ciupercutza boleşte de bucurie că a intrat în concediu. Se anunţă ploi, aşa că am senzaţia că s-a apucat de spălat geamuri.
 • Carola se luptă cu problemele de serviciu. Probleme ce o duc de acasă, dar dau şi şampanie. E greu să munceşti până îţi rupi încălţările.
 • Vlad ţine ochii deschişi pe ceea ce se întâmplă în jurul lui. Pare chiar uimit că lucrurile pot să se întâmple în regim normal, iar românul să îşi facă vara sanie.
 • Grapefruit cere şi ea confirmări. Prin somn. Atunci când nu visează maşinuţe roz. Orice o ţine departe de bucătărie este bun.

LBD s-a stins prin inactivitate. Poate va fi reanimată pe la toamnă când lucrurile se vor întoarce la normal. Se vor întoarce, nu-i aşa?

Anunțuri
Comentarii
 1. LiaLia spune:

  🙂 Sunt convinsă că se va reanima când vor trece căldurile, concediile. Io scriu mult şi pasional şi la nervi, şi la supărare, şi la oboseală şi la bucurie :)) Ăsta e defectul meu :p

 2. cdmitroi spune:

  Mda, proiectele sunt pe cale sa se finalizeze in bine. Si stii de ce? Pentru ca binili invinge!!!!
  Cat despre LBD, nu stiu, e posibil sa da, e posibil sa nu, dar eu cred in puterea prietenilor mei virtuali si, iarasi, binili invinge. Pentru ca daia disper. Dar ti-a placut poezia?

 3. thornofrose spune:

  Păi vezi cum faci, poate ți se dezmorțește. Neuronul.

 4. Grapefruits spune:

  Aseara eram f f f f obosita, dar cand te apuci de scris…curge de la sine 😀

  :”> kinky :))

 5. Grapefruits spune:

  De ce nu impartasesti si cu ceilalti? :>

 6. Grapefruits spune:

  Motiv in plus sa faci ordine :))

 7. rontziki spune:

  Asa sa fie cum spui tu si, desi sunt probabil foarte rare, tot e bine ca nu sunt utopice…personajele vreau sa spun, sunt cam adormita :))
  N-am absentat total, v-am citit cu regularitate…n-am mai postat ca am umblat creanga :), dar m-am intors cu forte proaspete, poze si bineinteles noi filme :))

 8. Vlad spune:

  Având în vedere cum au mers lucrurile în ţărişoara noastră în ultimii 20 de ani e normal să te miri când ceva merge cum trebuie.
  Nicuşor Ceauşescu: „Voi nu veţi reuşi să zugraviţi în 40 de ani ce a construit tata într-un an”

 9. Child spune:

  se va intoarce totul la normalitate cand vom scapa de calduri.Eu asta presimt 😀 Eu una nu ma mai suport asa lenesa….

 10. Escu spune:

  caldura mare bre…prea mare. cu siguranta lucrurile se vor intoarce la normal 😀

 11. Grapefruits spune:

  Bogdanel: ba am vb serios 🙂
  Vlad: foarte bine a zis fiul lui Ceausescu 🙂

 12. carola spune:

  ce nu faci de dragul iubitului concern? pantofii rupti si sampania in timpul orelor de serviciu sunt floare la ureche 😉

 13. Vlad spune:

  „Ce începe bine se termină prost. Ce începe prost se termină … şi mai prost.”

 14. Saturnianul spune:

  Nu’ş dacă-i de la lipsa heliului. Io încerc să înţeleg conceptele umane şi să mă adaptez lor. Şi uneori, cum e cazul problemei ridicate în articolul ăla, sunt necesare artificii ca să înţeleagă şi extraterestrul din mine ceva. Sau măcar să fie digerabil 😀

  • bogdanic spune:

   Nu se poate spune ca nu exista ceva amar in acceptarea realitatii. Realitate care e diferita de ceea ce ai fi vrut sa gasesti sau ti-ai fi imaginat ca trebuie sa fie.

   • Saturnianul spune:

    Păi un pic de amar este. Că n-ai cum să vezi atîta suferinţă în jur, din cauza a ceva ce n-ar trebui să însemne suferinţă, şi să ştii că nu poţi face mai nimic. Şi că nu poţi alina decît cel mult o persoană la un moment dat. O fi eu extraterestru dar n-am puteri magice 😉

 15. Grapefruits spune:

  tind sa cred ca la voi, barbatii, firele fac parte din decor :))

  • bogdanic spune:

   Firele au tendinta sa se inmulteasca singure si sa se impleteasca intre ele. De ce sa le deranjezi? Isi ocupa spatiul pe care l-il pui la dispozitie. Cand vrea unul sa iasa – pac! ii dai un picior si intra la loc. Simplu nu?

 16. cdmitroi spune:

  io tot nu inteleg ce avem noi de-a face cu caldura…voi scrie o disperare despre acest subect

 17. […] discutii despre religie, mitinguri si poesie, am promis ca voi scrie un post despre starea […]

 18. […] Bogdanic striga catalogul, e cam ingrijorat ca lumea a luat-o razna. E de la caldura mon cher, asa se intampla vara cand soarele isi face de cap cu noi. Asa cum ti-am spus, lucrurile or sa revina la normal. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s