Marţi – trei ceasuri rele

Posted: 29 Ianuarie 2009 in bogdanice, Din viata, Pe strada
Etichete:, , , , , ,

Postul ăsta şi cel dinainte erau programate să fie unul singur. După ce mi-am vărsat furia neputincioasă, m-am răzgândit şi am zis să le separ. Pentru că s-au întâmplat în zile diferite. Şi pentru că unul este o părere, iar celălalt o întâmplare care a potenţat si nuanţat părerea.

Nu sunt deloc superstiţios – am mai spus-o – şi am ignorat total chestiile cu „Marţi – trei ceasuri rele” sau „Vineri – 13”. Nici acum nu mi-am schimbat părerea. În schimb, am ajuns la concluzia ca trăiesc într-o ţară cu mulţi idioţi pe metru pătrat.

Marţi n-a mai plouat. Ceea ce nu face ca apa să dispară de pe stradă în locurile în care dispare ea într-o ţară civilizată. A trebuit să mă duc cu un coleg să iau nişte topuri de hârtie deosebită şi scumpă de undeva de la marginea Bucureştiului. Pentru că, în faţa porţii  unde trebuia să opresc, banda întâi era acoperită de o apă noroioasă stătută provenită de la ploaia din ajun, am decis să parchez pe trotuar. Era loc suficient şi pentru pietoni. Banda a doua era uscată.

Am luat hârtia cu grijă mare şi am pus-o pe bancheta din spate pentru a o proteja (în portbagaj la mine nu e tocmai ordine). Colegul meu a plecat să mai ia nişte acte, iar eu am pornit maşina. Mi-am înfipt o ţigară in gură si am ieşit să fumez afară. Tocmai când ieşeam, un dobitoc a trecut cu viteză mare exact prin balta de lângă mine. M-a umplut de noroi de la şapcă până în ghete. Scaunul de la şofer, jumătate din scaunul din dreapta, bordul maşinii, casetofonul, parbrizul pe interior, oglinda, schimbătorul de viteze, portiera cu tot ce presupune ea, totul mustea de noroi. Au fost cam una-două găleţi de apă acolo. Lansate în jet de un oligofren care a făcut-o intenţionat – pentru că banda uscată era complet liberă.

N-am putut să-l văd că mă ştergeam la ochi. Şi la gură de resturi noroioase de ţigară. O maşină gri. A dispărut după curba din faţă  rânjind sau hohotind de pălcere primitivă. Aşa mi-l imaginez.

Am verificat din ochi să nu fi păţit ceva hârtia din spate. Nimic important. N-au fost daune. Mă gândesc ce-aş fi făcut dacă s-ar fi stricat.

20 de minute am muncit să curăţ, cât s-a putut, interiorul. Acasă am ajuns cam după trei ore. Trei ceasuri negre în care am stat mai mult pe un scaun ud fleaşcă, cu hainele ude, iar noroiul îmi tresălta printre degetele de la picioare la fiecare mişcare.

O zi cool, nu? Să mă bucur că n-a mai plouat? Să mă bucur că miercuri a fost ploaie?

Anunțuri
Comentarii
 1. cdmitroi spune:

  Dedicatie pentru gaozaru cu mertzanu.

  http://www.220.ro/hCHmnbfhV3/Asfalt-Tango-Injuraturi.html

  daca e prea indecint poti sa il stargi.

 2. bogdanic spune:

  Crede-ma! Ce este in link-ul de la tine este un puiet pe langa ce am dat pe gura in timp ce am folosit una bucata cutie de servetele. Se uita lumea la mine ca la urs si se crucea cand ma vedea negru la fata (noroi+nervi), jegos ca la satra si urland injuraturi despre orice, dar toate legate de impricinat.

 3. cdmitroi spune:

  E dezgustator ce se poate intampla intr-o tara plina de mitocani, parveniti, gainari, libidinosi…si si si..,ajunga-i blestemele lui Toparceanu:

  …..(bogdanic: cu scuzele de rigoare – textul poeziei din comentariul tău s-a transformat în următorul articol. Rămân dator!)….

  na

 4. […] Categorisit la Ale mele — bogdanic @ 11:28 pm (În comentariul său, Cătălin, îmi dă o sugestie legată de vorbele de bine pe care le-aş putea arunca în […]

 5. […] Poze — bogdanic @ 11:38 pm Tags: fete, Fotbal, noroi, pictorial, Poze Ca tot vorbeam de noroi. Iaca niste poze noroioase primite pe mail. Asa DA! Trebuie să mai schimb tonalitatea! .gallery { […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s