Free proxy – o solutie

Posted: 16 Decembrie 2008 in bogdanice, De pe net, Din viata, IT
Etichete:, , , , ,

Scriam, acum ceva timp, aici despre o initiativa a guvernului australian de a interzice accesul la unele site-uri neacceptate sau cu un continut neadecvat prin crearea unui sistem de content filtering. In comentariul sau la acest post, Adrian Cristea spunea ceva despre democratie si puterea ei. Hmmm!

Iata ca, de curand, la noi ANC a luat niscai masuri de interzicere a unor site-uri pe motiv de nerespectare a unor norme si legi, iar aceasta a starnit reactii care mai de care mai diverse.

La fel ca Arhi, spun ca nu sunt in masura sa decid daca un site are sau nu continut ofensator sau daca ar trebui interzis sau nu. Ca parinte, imi iau masuri ca fiu-miu sa nu ajunga prin locuri deochiate atat timp cat este crud si cred ca filtrul suprem ar trebui sa fie parintii. Sigur –  si autoritatile ar trebui sa se implice, dar nu la modul in care o fac acum.

S-o luam cu binisorul. Un site calca o regula. Autoritatile se sesizeaza, un judecator se pronunta si totul este inchis, batut in cuie si ingropat. Calea logica.

Ce face ANC? Zice: continut ce trebuia protejat prin diverse mijloace, deci interzicem accesul la aceste site-uri. Si-i ia mama dracu’ pe providerii care nu blocheaza site-ul asta. Punem politia pe ei! Pe furnizori, adica! Citat underclick:

Furnizorii au obligatia ca, in 48 de ore de la primirea solicitarii ANC, sa blocheze accesul utilizatorilor proprii catre respectivele site-uri.
„ANC va sesiza si organele de politie, care au competenta sa ia masuri impotriva furnizorilor, daca acestia nu isi indeplinesc aceasta obligatie. Nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza de catre organele de politie cu amenda de la 10.000 la 50.000 de lei”, se precizeaza in incheierea comunicatului ANC.

Nu-i asa ca-i misto? Cine o ia peste bot? Furnizorii. Ce face site-ul in cauza? Bine, mersi! Functioneaza. Nu poate fi accesat din Romania, dar este on-line si are trafic.

Impotriva acestor genuri de decizii trebuie – simt nevoia sa ma revolt si sa iau masuri. Aveti la Arhi un mic, dar explicit tutorial de utilizare a openDNS.

O alta solutie ar fi utilizarea unui free proxy care mascheaza locul de unde veniti, va scapa de cookies si scripturi.

Aveti aici o scurta lista de free proxy: jtunel, proxy-a, proxyboxonline, hidethefox si – favoritul meu – hidemyass (favorit pentru ca nu-ti baga nici un pop-up sau alta mizerie).
O lista de proxy valide gasiti la privax sau un proxy random la proxy.org.

Sigur, eu foloseam asta pentru a mai vedea vre-un film prin state cand, in mod normal, iti apare un mesaj de genul: „Only viewers within the United States can watch these full-length episodes.” Dar sunt bune pentru orice. Chiar si pentru ascuns traficul facut in timpul serviciului. (Carola – pe asta n-o stiai, nu?)

Anunțuri
Comentarii
  1. carola spune:

    stiam io ceva de ele, da nu am incercat sa le folosesc 😀 si habar nu aveam ca pot sa le incerc si la serv… 😉

    • bogdanic spune:

      Daca poti iesi pe net – poti folosi un proxy. Unul poate fi banat, dar sunt multe. chestia e sa le iei random sa nu bata la ochi crescand traficul cu doar o destinatie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s