Manualul micului bucurestean

Posted: 9 Decembrie 2008 in De pe mail, Din viata, Fun, Râsu-plânsu
Etichete:, , , ,

Nu fi taran! Injura simplu. „Tu-ti ceapa si arpagicu tau astazi si maine!” sau „Calca-te-ar trenu’ de Cluj sa te calce!” sunt nerecomandate. La Capitala lumea se grabeste, deci sudalma trebuie sa fie scurta si percutanta, din maxim doua cuvinte.

In Bucuresti, cand conflictul escaladeaza, nu se scuipa taraneste in barba. Ii scuipi parbrizul si dupa aia ii zici ce ai de zis.

In intersectiile semaforizate functioneaza urmatoarele prioritati:

Prioritatea numerelor de Bucuresti fata de numerele de proivincie.
Prioritatea Loganurilor galbene tunate fata de orice.
Prioritatea numerelor de PH fata de orice, mai putin Loganuri galbene tunate.
Prioritatea SUV-urilor fata de clase inferioare.
Prioritatea coloanelor oficiale fata de ambulante.

Intrebari nerecomandate turistilor, aiuristilor, habarnistilor:

Nu va suparati,cat aveti ceasul?
Stiti cumva ce autobuz ma duce in Militari?
Aveti cumva idee incotro e Gara de Nord?

Nu cunosti aceste coordonate, nu meriti sa ne respiri aerul orasului in care soarele rasare doar daca-l platesti.

Daca ai impresia ca exista ceva gratis in Bucuresti, nu vei primi nimic. Daca gasesti ceva ieftin, cumpara si-ti va parea rau. Daca platesti ceva scump, nu teastepta sa fie si bun, bucura-te ca ti-am zambit cand ti-am luat banii. Dacavrei sa cumperi ceva de lux, asteapta-te sa platesti dublu, in banii aia intra si un pictorial intr-o revista de paparazzi.

La carciuma. Cand ceri apa minerala nu te va intreba nimeni „Plata sau carbo-gazoasa?”, iti vor aduce direct apa cu bule. Cand intrebi daca au cola, iti vor aduce Coca Cola. De parca Pepsi ar fi o bautura pe baza de braga, nu tot cola. Cand comanzi ciorba de burta, ospatarul te chestioneaza suplimentar: Sa fie cu ardei si smantanica? Sau cumva la alte popoare ciorba de burta se serveste cu wasabi si sos de soia?

Sa nu cumva sa te bata gandul sa vizitezi muzee in setea ta neostoita de a-ti cunoaste orasul. Bucurestiul nu-i un oras pentru vilegiatura, deci are alergie la turisti. Muzeografele se vor uita chioras la tine, ca la un pierde-vara. Singura sansa de a vizita un muzeu din orasul tau este in grup organizat, cu clasa, inainte de varsta buletinului. Dupa care, adio!

Te-ai intrebat de ce tabloidele din Romania au titluri sensibil mai mari decat suratele din restul Europei civilizate? Pentru a-ti oferi tie, navetist matinal cu metroul, posibilitatea de a citi in diagonala ziarul pe care-l tine deschisvecinul de bancheta. In Bucuresti poti fi un om informat fara a da bani pe presa cotidiana. Asta, desigur, daca nu vrei sa joci la 7 Magic sau Clickmania.

In Bucuresti nu exista Da sau Nu. Da este pretutindeni „Mdeah!”. Nu este universalmente „Ntzzz!” Ghidul micului bucurestean. Mdeah! Superfluu titlu.

Bucuresteanul este, prin definitie, mitic. Iar un mitic nu poate fi altfel decat mic.

==Pe mail de la Iulia. L-am gasit cautand. Autor: Morar.

Anunțuri
Comentarii
  1. Sufletica spune:

    eu una sunt o mitica veritabila, dar as da oricand acest statut si m-as muta in varf de munte.. urasc sa ies pe strazile acestei jungle numite Bucuresti. Aveam de toate, lumini pe gardurile parcurilor, intuneric la treceri de pietoni, semafoare care nu merg si nici politisti, semafoare care merg, dar si politisti.. avem mitocani, emo, degenerati..etc.. domnule, dar oamenii unde sunt??:(

  2. carola spune:

    Stii care e ironia? Fiind in Bucuresti, il injuram si il criticam constant. Acum, imi lipseste…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s