Australia introduce Content filtering

Posted: 27 Octombrie 2008 in De pe net, IT, Tehnologie
Etichete:, ,

BBC-ul aduce in discutie o initiativa a Guvernului Australian ce are in vedere crearea unui firewall national care sa permita un content filtering. Motivul invocat este crearea unui mediu „safe” pentru browsingul copiilor cu focus pe interzicerea unor site-uri pe care guvernul le considera „illegal or inappropriate”. Proiectul poarta numele de „Plan for Cyber-Safety”.

Autoritatea Australiana pentru Comunicatii si Media (ACMA) testeaza cateva produse de filtering, iar guvernul are in vedere un live test.

Grupurile de discutii on-line, blog-urile, societatea civila isi exprima neincrederea si temerile privind acest proiect: pe de o parte fiind aspectul de cenzura al initiativei, iar pe de alta parte deteriorarea calitatii surfingului datorita unui sistem de filtering ce nici nu poate rezista unui surfer ce doreste sa-si ascunda identitatea.

Mai multe detalii aici.

Anunțuri
Comentarii
  1. Bogdanice, cred ca niciodata nu vor reusi fara sa elimine mai intai democratia. Altfel este batalia intre proiectil si blindaj: blindajul este, mereu, cu un pas in urma.

  2. bogdanic spune:

    Cred si nu cred. In America functioneaza un aparat complex de analiza contentului (cel putin asa se spune), dar orientat pe ce-i intereseaza pe ei cu adevarat. Un cuvan cheie pomenit actioneaza o serie de triggere si esti clasificat, arhivat, etichetat, stampilat, etc. Toti traiesc cu spectrul asta deasupra capului.

  3. […] bogdanic @ 1:35 am Tags: ANC, internet, lege, provider, proxy, social Scriam, acum ceva timp, aici despre o initiativa a guvernului australian de a interzice accesul la unele site-uri neacceptate […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s