Concluzia unui meci: Care-ti dau un Prostenal?

Posted: 22 Octombrie 2008 in bogdanice, Fotbal
Etichete:, , ,

Venea meciul si m-am grabit catre casa. In drum opresc, iau fuga bere si seminte si back on the road. Aleg un traseu mai lung ca sa ma pot enerva mai bine – la fel ca boxerii care-si dau pumni singuri inainte de a intra in ring. Asta – pentru microbisti – face pofta de injurat, sete si chef de scuipat (la coji de seminte ma refer).

Elimin familia din schema si ma asez in pozitia optima pe canapea cu toate cele la indemana. N-am voie sa fumez decat in bucatarie, dar stocul de seminte e la indemana. Porneste meciul. N-apuc sa iau prea mult din bere ca Steaua are 2-0. Da-i si-njura la aia de n-aveau incredere in saracii stelisti. Sa traiasca Domn’ Gigi ca e curat ca lacrima si-l ajuta Cel-de-Sus! SMS de la prieteni: <Ti-am spus eu, ma? Ii rupem>. Steaua se retrage. Lyon capata curaj. Mama, sa vezi ca i-am enervat dandu-le doua goluri! Mai deschid o bere. Francezii egaleaza. Da-i si-njura pe stelisti, arbitrii, antrenori, francezi… Stai ca am mai vazut filmul asta! Sper sa se opreasca. 2-2 e un scor bun pentru ambele echipe si, poate, linia noastra de fund isi revine la pauza. Ii trezeste „fiara” din somnul ce dormira pana acum. Dar nu se potolesc ai nostrii. Se termina repriza cu 3-2 pentru Steaua. Mai, sa vezi! Fuga la fumat si injurat de mama focului pe toti barfitorii, dinamovistii, rapidistii, necredinciosii ce-i puneau Stelei cruce din’nainte de a intra in teren. Cine spune ca nu putem sa fim barbati si sa punem piciorul in prag chiar si in fata echipelor mari?

Repriza a doua: varza. Da-i cu bere ca poate iese bine. In doua minute se intoarce rezultatul. 4-3 pentru Lyon. Mai da-i cu bere si <Hai cu egalarea!>. Sanchi! Marcheaza tot aia. Rezultat final 5-3 pentru ei.

La o bere si o tigare trag urmatoarele concluzii:

– am mancat prea multe seminte si ma ustura buzele si limba

– comentatorii sunt sub orice critica

– aia care injura jos sub geamul meu au dreptate

– Steaua n-a avut linie de fund, nici mijloc si nici atac. Practic, n-a avut echipa. Poate doar pe Banel si pe Zapatta.

– Lyon e vulnerabila mai ales in faze fixe

– mai avem mult pana sa jucam fotbal ca marile echipe.

Incerc sa gasesc si cauze:

– poate ca s-a uitat Piticu la meci

– poate ca nea Gigi nu e asa de curat – are, poate, pacate si il pedepseste Cel-de-Sus. Nu ajunge ca i-a sfintit si le-a cusut crucea pe tricouri

– poate ca n-avem jucatori si nici antrenori

– poate ca nivelul campionatului nostru este mult sub ceea ce ar trebui pentru adevarata performanta

– poate ca avem un fotbal bolnav si corupt

Mda! Nu-i de mine fotbalul asta. Ma las de fotbal si ma apuc de altceva. Pentru ca se zice ca „La fotbal, medicina si advertising se pricepe toata lumea” si pentru ca am vazut intr-un geam afisul alaturat ma gandesc sa ies in piata cu sloganuri de genul: „Care-ti dau un Prostenal?”; „Ia Urinal-ul ca are 10 pastile gratis!”

Anunțuri
Comentarii
  1. […] Si ma amuz la gandul ca, in urma cu cateva zile, ironizand reclamele tipate ale vanzatorilor de piata, scriam in titlul unui post: “Care-ti dau un Prostenal?“ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s